Dug današnjih javnih funkcionera prema Stefanu Nemanji je da se bore protiv korupcije, a to Grad Beograd ne radi!
07
January
2021

Gostujući u jutarnjem programu RTS-a gradonačenik Beograda, Zoran Radojčić, koji naredbodavac izvršenja budžeta Grada Beograda, izjavio je da ne zna koliko košta izrada spomenika Stefana Nemanje!?
Odgovor aktulenog gradonačenika je na tragu politike koju Grad Beograd sporovodi, a koja se ogleda u činjenici da već tri ipo godine Grad Beograd uporno izbegava da ispoštuje meru 2.2.10.31. iz Akcionog plana za Poglavlje, a koja podrazumeva izradu lokalnog plana i nezavisnog tela za borbu protiv korupcije.
Ovakvim postupanjem Grad Beograd, kao najveći grad u Srbiji, negativno utiče i na stanje borbe korupcije u Srbiji, ali i sprečava put Srbije ka Evropskoj uniji, koja ove godine nije otvorila nijedno poglavlje u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom.
Najmanje što današnji javni funkcioneri duguju osnivaču srpske države je da se sistemski bore za očuvanje države, a to znači pre svega da se borbe protiv korupcije!
Zato pozivamo gradonačenika Beograda da umesto davanja spin izjava o umetničkoj vrednosti spomenika da poštuje zakonom propisane obaveze i pokaže ugovor(e) za izradu spomenika utemljivaču srpske države, odnosno započne proces izrade plana za borbu protiv korupcije i formiranja tela za šta je rok za završetak isteka 31.12.2020. godine!

@ 07.01.2021
  • 120 View
  • Komentari su onemoguceni.