Online paneli gradjana Srbije

Biro za društvena istraživanja od 2012. godine vrši analizu medija, a od 2016. sprovodi istraživanja javnog mnjenja sa idejom da utvdi kako se razvija i u kakvom je stanje javnosti u Srbiji.

Rezultati sprovedenih istraživanja govore da je najveći deo javnosti pasivan i spreman da odgovornost za stanje u društvu prepuste najvišim državnim funkcionerima ostavljajućih bez ikakve kontrole.
„Bez javnosti nema republike“ su reči najvećeg živog filozofa, Jurgena Habermasa!

Rukovođeni nalazima naših istraživanja i Habermasovom tezom, iniciali smo online panele građana Srbije putem kojih želimo da  građanima omogućimo da se pitaju i budu pitani ne samo na dan lokalnih, pokrajnskih ili parlamentarnih izbora, već svaki dan kada za tim postoji potreba i/ili pravni osnov (npr. Zakonom o lokalnoj samoupravi ili Zakonom o lokalnim komunalnim preduzećima). Osnov našeg istraživanja je merenje integriteta javnosti, tj. da li je javnost u fukciji demokratije ili industrije populizma.
Kako bi smo ojačali javnost u Srbiji, a time i demokratiju pozivamo Vas da popunite inicijalni upitnik i učlanite u online panele građana Srbije:

Panel građana Srbije

Izborni panel građana Srbije

Medijski panel građana Srbije

Članstvom u online panelima stičete pravo da pitate i budete pitanje, odnosno predlažete teme istraživanja i iskažete vaše stavove, mišljenja, predloge kao učesnici istraživanja.
Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju!

Pretraži