Institucionalni okvir za kragujevački sukob

Institucionalni okvir za kragujevački sukob

Biro za društvena istraživanja (Birodi) zalaže se za rešavanje problema u okviru institucija, kao i da se formira Anketni odbor Skupštine grada Kragujevca, sa zadatkom da detaljno istraži tenzije i medijski konflikt Gradske uprave i Policijske uprave u Kragujevcu.

 

Povodom učestalih medijskih izveštavanja o dešavanjima u Kragujevcu o sukobu izmedu Gradske i Policijske uprave, Biro za društvena istraživanja kao organizacija koja od 2010. godine radi na uspostavaljanju sistema za borbu protiv korupcije u gradovima i opštinama Srbije, sa posebnom pažnjom prati dešavanja u Kragujevcu, gradu koji je 2011. godine usvojio Lokalni plan za borbu protiv korupcije, a oglasila se i saopštenjem za javnost.

 

“ Na osnovu javno dostupih informacija, nesumunjivo je da postoje problemi cije rešavanje treba da bude u okviru institucija koje ce u skladu sa zakonitim ovlašcenjima obezbediti sigurnost, poštovanje zakonitosti u radu državnih organa I sprovoditi postupke koji ce kao rezultat imati sankcionisanje zloupotreba i dela korupcije ili drugih protivzakonitih radnji”, ističe se u tom saopštenju.

 

Izvor: http://www.sumadijapress.co.rs/index.php/institucionalni-okvir-za-kragujevacki-sukob/

Share this post


Pretraži