KiM: Pred izbore strah i zbunjenost

KiM: Pred izbore strah i zbunjenost

Predizborne aktivnosti na severu Kosova održavaju se u atmosferi neizvesnosti, zbunjenosti, straha za budućnost i međusprskih podela, rezultati su istraživanja.

 

To je rečeno na predstavljaju rezultata istraživanja rađenog u okviru projekta Foruma za etničke odnose i Centra za razvoj zajednica iz Kosovske Mitrovice.

 

Koordinator Foruma Nenad Đurđević rekao je, na konferenciji za novinare, da je srpska zajednica u četiri opštine na severu Kosova podeljena politički ali i statusno, u zavisnosti da li neko radi privatno ili u javnom sektoru, kao i da su međuspski problemi stavili u drugi plan podeljenost između Srba i Albanaca.
Srbi će morati da povedu dijalog između sebe barem posle izbora, rekao je Đurđević, koji je naglasio da veliki broj ispitanika nije ni pročitao Briselski sporazum.
Rukovodilac istraživanja Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja, rekao je da je istraživanje urađeno u septembru tako da se po njemu ne može predvideti tačno kakva će izlaznost biti na dan glasanja, ali je napomenuo da će ona zavisiti pre svega od osećaja bezbedosti i da li će izbori biti regularni.

 

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=10&dd=30&nav_category=640&nav_id=771403

Share this post


Pretraži