Ko je nadležan za borbu protiv korupcije
29
February
2012

Gradsko veće Niša donelo odluku o raspisivanju javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Lokalnog antikorupcijskog foruma. Biro za društvena istraživanja smatra da je ta odluka udar izvršne vlasti u Nišu na borbu protiv korupcije.

 

U Nišu je, na telefonskoj sednici Gradskog veća, doneta odluka o raspisivanju javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF). Konkurs ce biti objavljen sutra, Gradsko veće prikupljaće predloge, a konačnu odluku o sastavu foruma doneće Skupština Grada.

 

Odluku Gradskog veća, Biro za društvena istraživanja, koji u četiri grada sprovodi projekat donošenja Lokalnog plana za borbu protiv korupcije, ocenjuje kao udar izvršne vlasti na borbu protiv korupcije.

 

“Tumačenjem člana 56 Statuta grada Niša koji definiše nadležnost Gradskog veća, očigledno je da Gradsko veće narušava princip nemešanja izvršne vlasti u već donete odluke Skupštine”, kaže se u saopštenju Biroa. Takode, ovom odlukom, narušava se princip nezavisnosti rada i delovanja LAF-a, tela koje je lokalnim planom predviđeno da ga i realizuje.

 

Izvor: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/Srbija+danas/1053820/Ko+je+nadle%C5%BEan+za+borbu+protiv+korupcije.html

@ 29.02.2012
  • 957 View
  • Komentari su onemoguceni.