Održan sastanak Koalicije za integritet

Održan sastanak Koalicije za integritet

U sredu, 22. juna u konferencijskoj sali „Hotela 88 Rooms“, u organizaciji BIRODI, a uz podršku Olof Palme internacionalnog centra, održan je još jedan u nizu sastanaka Koalicije za integritet.

 

Dvodnevnom sastanku prisustvovali su predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici profesionalnih udruženja, uzbunjivači i novinari koji su u dosadašnjoj saradnji sa BIRODI ili/i javnim agnažmanom pokazali da imaju integriteta (građanskog i profesionalnog), stručnosti i aktivizama koji su garant da će borba za unapređenje integriteta na nivou gradova Srbije biti uspešna.

 

U otvorenoj diskusiji o ulozi civilnog društva u borbi protiv korupcije u Srbiji učesnici su predstavili svoje modele delovanja i dali sugestije za unapređenje sistemske borbe protiv ove pojave.

 

BIRODI je inicirao osnivanje Koalicije za integritet kao saveza koji će sprečiti da se primena zapisanog u Nacionalnoj strategiji za borbu protiv korupcije ne izvetoperi, kao i da gradovi u Srbije dobiju svoje fabrike integriteta.

 

Share this post


Pretraži