SNS pozitivno, a DS negativno predstavljane u medijima

SNS pozitivno, a DS negativno predstavljane u medijima

Najviše prostora u medijima po pitanju borbe protiv korupcije zauzima Vlada Srbije i Srpska napredna stranka (SNS), a u značajno manjoj meri su pozitivno predstavljena antikorupcijska tela i žrtve korupcije, rekao je danas glavni analitičar Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović.

 

„Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, kao neko ko vodi borbu protiv korupcije u Srbiji, dominira u medijima po tom pitanju što nije dobro jer mediji moraju biti kritični i analitični, a prevelika pažnja medija prema jednoj stranci vodi u kampanju“, rekao je Gavrilović na predstavljanju istraživanja o izveštavanju medija o borbi protiv korupcije.

 

On je dodao da su u pojedinim medijima od novembra do decembra 2013, kada je istraživanje sprovedeno, najčešće negativno po pitanju korupcije predstavljena lokalna vlast, posebno u Beogradu.

 

„TV Pink se isticala u stavljanju predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa kao i uprave grada Beograda u negativan kontekst“, rekao je Gavrilović.

 

Gavrilović je kazao da se često dešava da se osumnjičeni i optuženi u medijima predstavljaju kao da su već krivi.

 

Izvor: http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata_u_sat/sns_pozitivno_a_ds_negativno_predstavljane_u_medijima_.83.html?news_id=71593

 

 

Share this post


Pretraži