Okrugli sto „Kuda ide borba protiv korupcije u Srbiji?“

Okrugli sto „Kuda ide borba protiv korupcije u Srbiji?“

Povodom predstavljanja rezultata prvog Alternativnog antikorupcijskog izveštaja o stanju i efektima borbe protiv korupcije u Srbiji, sačinjenim uz podršku OEBS Misije u Srbiji, Biro za društvena istraživanja ogranizuje okrugli sto „Kuda ide borba protiv korupcije u Srbiji?“

 

Okrugli sto će se održati u sredu, 25. septembra u Velikoj Sali Medija centra u Beogradu – Terazije 3, sa početkom u 11 časova.

 

Izveštaj koji ćemo predstaviti u prvom delu analizira aktuelni pravni okvir kojim je regulisana borba protiv korupcije, dok se u drugom delu bavi evaulacijom integriteta relevantnih subjekata antikorupcijske zajednice i nudi preporuke za unapređenje sistema borbe protiv korupcije.

 

„Alternativni izveštaj – Borba protiv korupcije u Srbiji“ možete preuzeti na:

https://www.birodi.rs/wp-content/uploads/2013/09/Borba-protiv-korupcije-alternativni-izvestaj.pdf

 

Cilj okruglog stola je da okupi predstavnike organizacija civilnog društva, antikorupcijskih institucija i medija, kako bi zajednički prošli kroz nalaze i preporuke izveštaja i došli do neophodnih antikorupcijskih mera/mehanizama, odnosno održivog modela borbe protiv korupcije.

 

Ovom prilikom svečano će biti uručeno i godišnje priznanje za borbu protiv korupcije Rodoljubu Šabiću, Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao instituciji koja prema rezultatima izveštaja nosi najviši stepen antikorupcijskog integriteta.

Uspostavljanjem modela dodele godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije BIRODI nastoji da kreira podsticajni mehanizam i propagira primere dobre prakse u ovoj oblasti.

Share this post


Pretraži