Predstavljen II izveštaj o izveštavanju medija na teme korupcije i borbe protiv korupcije

Predstavljen II izveštaj o izveštavanju medija na teme korupcije i borbe protiv korupcije

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) danas je u Medija Centru predstavio nalaze II izveštaja o izveštavanju medija na teme korupcije i borbe protiv korupcije za period septembar – oktobar 2013. Ovaj projekat BIRODI sprovodi u partnerstvu sa organizacijom iz Slovačke MEMO 98, a uz podršku National Endowment for Democracy (NED).

 

„Cilj monitoringa medija je da se u medijima i javnosti otvori tema na koji način mediji izveštavaju o korupciji, šta je to korupcija a šta borba protiv korupcije i na koji način izveštavanje medija može biti kvalitetnije. BIRODI će pratiti izveštavanje medija i u periodu novembar – decembar i finalni izveštaj sa preporukama objaviti početkom 2014.godine za čitav posmatrani period (jul – decembar 2013)“ rekao je Pavle Dimitrijević, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

 

Na konferenciji su govorili:

 

– Pavle Dimitrijević, izvršni direktor, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)

 

– Zoran Gavrilović, glavni analitičar, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)

 

– Dražen Pavlica, monitor, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)

 

– Radule Perović, monitor, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)

 

Glavni nalazi izveštaja dostupni na: Press release II MM izvestaj BIRODI sept okt

 

Kompletan izveštaj preuzmite na: https://www.birodi.rs/wp-content/uploads/2013/11/Drugi-izvestaj-o-zastupljenosti-tema-korupcije-i-borbe-protiv-korupcije-u-medijskim-objavama.pdf

 

Share this post


Pretraži