Saopštenje povodom pretnji uredniku portala Južne Vesti

Saopštenje povodom pretnji uredniku portala Južne Vesti

Biro za društvena istraživanja zahteva od nadležnog organa Grada Niša da smeni sa položaja direktora JKP Toplana iz Niša Milutina Ilića, posle neistinitih tvrdnji o zapošljavanju i iznetih pretnji uredniku portala „Južne Vesti“

Konkretan povod za zahtev da se smeni Milutin Ilić je činjenica da je izvršio čin pretnje prema novinaru „Južnih Vesti“ koji je  utvrdio da je bilo sakrivanja informacija o stranačkom zapošljavanju.

Biro društvena istraživanja podseća da je Skupština grada Niša usvojila Lokalni plan za borbu protiv korupcije u kojem postoji mera koja se odnosi na zaštitu i podršku borcima protiv korupcije. Analizirajući izveštavanje medija i njihov doprinos u uspostavljanju borbe protiv korupcije u Nišu Biro za društvena istraživanja je „Južnim vestima“ dodelio priznanje čime je između odstalog odato priznanje i za doprinos borbi protiv korupcije koja se ogleda u istraživačkom novinarstvu.

Zato pozivamo nadležni organ lokalne samouprave da pokrene postupak za smenu direktora JKP Toplana čime će se nastaviti praksa sankcionisanja onih koji se javno bore protiv borbe protiv korupcije, koja je u Nišu započeta slučajem Valentine Krstić.

Dalji opstanak na mestu direktora osobe koja sprečava borbu protiv korupcije dovodi u pitanje nastojanja da se uspostavi sistem za borbu protiv korupcije, tj. obesmišljavanja nastojanja da se uspostavi sistem borbe protiv korupcije, koji je podržan i od gradonačelnika Niša.

 

Share this post


Pretraži