Alter-REM: Regulacija i samoregulacija mediija i novinarske profesije u izbornom procesu

Alter-REM: Regulacija i samoregulacija mediija i novinarske profesije u izbornom procesu

Biro za društvena istražvanja – BIRODI organizuje okrugli sto “Regulacija i samoregulacija mediija i novinarske profesije u izbornom procesu Alter-REM“  koji se održava 28. marta u 12 časova u Medija centru, Velika sala I sprat.

Cilj je da iniciramo javnu debatu sa novinarima, predstavnicima medija, novinarskih udruženja, organizacijama civilnog društva o stanju medijske scene u Srbiji danas. Poseban akcenat želimo da stavimo na izveštavanje medija tokom izborne kampanje, kao i na ulogu i ponašenje regulatornih tela u ovom procesu.

Kao uvod i povod za diskusiju predstavićemo rezultate monitoringa izveštavanja elektronskih medija tokom predizborne kampanje za predsedničke izbore, kao i rezultate istraživanja stavova građana o ponašanju medija tokom izborne kampanje.

Rezultati monitoringa se odnose na prve tri nedelje predizborne kampanje, odnosno na period 3. mart – 23. mart 2017. godine.

Monitoringom su obuhvaćene centralne informativne emisije televizija sa nacionalnom frekvencijom: RTS1, TV Pink, TV B92, TV Prva i Happy TV, kao i televizije N1.

Moderator: Đorđe Vlajić

Uvoničari:   

Zoran Gavrilović, glavni istraživač, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)

Dražen Pavlica, istraživač Biro za društvena istraživanja (BIRODI)

Aleksandar Bratković, pravna analiza

Tanja Maksić, BIRN Srbija         

Share this post


Pretraži