Premijera dokumentarnog filma o zviždačima/uzbunjivačima “Medalja glasnih”

Premijera dokumentarnog filma o zviždačima/uzbunjivačima “Medalja glasnih”

Regionalna antikorupcijska inicijativa (Regional Anti-Corruption Initiative, RAI) trenutno implementira projekat: “Zviždači/uzbunjivači su važni: Podizanje svijesti o zviždačima u jugoistočnoj Evropi”.

Projekcija filma “Medalja glasnih” (The Medal of the Loud) zakazana je za 06. decembar 2016.hotelu “Life Design“’ Beograd sa početkom u 11 časova.

Projekat je doprinos sprovođenju Strategije za jugoistočnu Evropu SEE2020, a finansira se od strane Vijeća za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council, RCC). Sveobuhvatni cilj ovog projekta, koji se sprovodi u saradnji sa Koalicijom za zaštitu zviždača jugoistočne Evrope, je poboljšanje statusa i bolja zaštita zviždača/uzbunjivača u regionu.

Jedan od ključnih rezultata projekta je produkcija dokumentarnog  filma „Medalja glasnih“, koji je sniman od septembra do novembra 2016. godine. Cilj filma je da skrene pažnju javnosti na važnost čina osoba koje prijavljuju korupciju i zaštite tih osoba, otkloni predrasude i u prvi plan stavi sve prednosti ovakvog načina borbe protiv korupcije.

Share this post


Pretraži