BIRODI: RTS vrši (auto)cenzuru! RTS da vrati tekstove na internet sajt RTS-a čiji su autori Ivan Radovanović i Zoran Gavrilović! Odgovor RTS-a: Teksovi postoje, u pitanju je tehnički problem, pretraga mora da se radi na ćirilicom!

BIRODI: RTS vrši (auto)cenzuru! RTS da vrati tekstove na internet sajt RTS-a čiji su autori Ivan Radovanović i Zoran Gavrilović! Odgovor RTS-a: Teksovi postoje, u pitanju je tehnički problem, pretraga mora da se radi na ćirilicom!

Uvidom na adrese stranica

РТС :: Друштво (rts.rs) Ivan Radovanović: Apsolutni tumač

РТС :: Друштво (rts.rs) РТС :: Друштво (rts.rs) Gavrilović: Ivan Radovanović proizvodi neprijatelja kroz etiketiranje i iznošenje neistina

РТС :: Друштво (rts.rs) Gavrilović: Zekić i Radovanović me etiketiraju kao bolesnika, jer koristim svoja ustavna i profesionala prava

može se utvrditi da je Internet redakcija RTS-a uklonila deo tekstova Ivana Radovanović (član UO Fondacije za srpski narod i državu, savetnik u agenciji International communications partners i kolumnista Informera) i sve tekstove Zorana Gavrilovića (sociolog i izvršni direktor BIRODI-a).
Ovim činom Internet redakcija RTS je izvršila (auto)cenzuru „dijaloga“, koji je počeo tako što je Ivan Radovanović na sajtu RTS-a objavio odgovor na saopštenje BIRODI-a, koje RTS nije objavio. Inicijalni tekst Radovanovića nije obrisan.

Nakon objavljena dva tekst kao odgovora na Radovanovićeve tekstove, Gavrilović je obećao da se više neće obraćati ovu temu na sajtu RTS-a. Posle činjenice da je RTS nastavio da pruža medijsku podršku Ivanu Radovanoviću sa opravdanjem da je to govor Gavriloviću, tj njegov treći tekst u kojem je nastavljio sa etiketama i neistinama, Gavrilović je doneo odluku da napiše tekst iz vizure industrije populizma i uloga koje u njoj imaju RTS i Radovanović.

Uzrged, Gavrilović je prihvatio da sa Radovanovićem bude gost u jutarnjem programu Nova S. Radovanović nije!

Pozivamo RTS da tekstove koje je objavio vrati na internet stranicu RTS-a. Oni su sa profesionalne strane dokaz uređivačke politike Intenet redakcije RTS-a, a sa pravno-profesionalno-etičke strane dokazni materijal za vođenje postupaka pred Savetom za štampu i sudskim organima.

Nezvanički odgovor iz RTS-a:

„пребацивали смо сајт код другог хоста и измењене су путање до текстова. Претрага мора да се ради ћирилицом. Имамо доста техничких проблема због те миграције које решавамо. Али текстови постоје на сајту.

Share this post


Pretraži