Izvinjenje ili tužba za medijsku odmazdu i crtanje mete, BIRODI spreman da monitoring medija predstavi u Odboru za kulturu i informisanje

Izvinjenje ili tužba za medijsku odmazdu i crtanje mete, BIRODI spreman da monitoring medija predstavi u Odboru za kulturu i informisanje

Biro za društvena istraživanja zahteva od narodnog poslanika, Vladimira Djukanovića, da se javno izvini zbog medijske odmaze koju je počinio u dnevnoj novini Informer kojom je BIRODI označio kao organizaciju koja “lažnim istraživanjima proizvodi municiju za one koji pucaju po Srbiji“.

 

Ovim činom, narodni poslanik, ne samo da je izneo notornu neistinu, već je na samu organizaciju i njene članove stavio metu, pretvarajući ih u nepoželjne i destruktivne po srpsko društvo.

 

Pozivamo nadležno tužilaštvo da postupi u skladu sa zakonom, a predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića da pokaže svoju posvećenost slobodi govora koja podrazuvema da se izjavama ne dovodi u pitanje pravna i fizička sigurnost građana Srbije i sankcioniše svog partijskog kolegu Vladimira Đukanovića.

 

Koristimo priliku da podsetimo javnost da su mediji koji su bili bliski SNS, TV “Skaj plus” i dnevne novine “Pravda” u najvećoj meri koristili rezultate monitoringa tokom opštih izbora ukazujući na medijsko stanje u Srbiji.

 

Biro za društvena istraživanja je spreman da svoje monitoringe kako one iz 2012. tako i 2017. godine, koji su rađeni po istoj metodologiji predoči bilo gde, a posebno zadovoljstvo bi bilo da to uradimo u Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije.

Share this post


Pretraži