Ispitati navode iz Alternativnog izveštaja o korupciji u stečajnom postupku Robnih kuća „Beograd“

Ispitati navode iz Alternativnog izveštaja o korupciji u stečajnom postupku Robnih kuća „Beograd“

U cilju podrške antikoruptivnim aktivistima, uzbunjivačima i žrtvama korupcije Biro za društvena istraživanja objavio je Alternativni izveštaj o stečaju Robnih kuća „Beograd“, izrađen u saradnji i na inicijativu Udruženja radnika i poverilaca Robnih kuća „Beograd“.

 

U izveštaju je predstavljena hronologija razvoja jednog od nekada najvećih trgovinskih lanaca na Balkanu, ali i hronologija stečajnog postupka u kojem je prema raspoloživoj dokumentaciji bilo slučajeva i postupanja stečajnog aparata za koja se može reći da su rizična sa aspekta korupcije.

 

Biro za društvena istraživanja će pomno pratiti i ukazivati na potrebu da se navodi iz izveštaja provere, a eventualne nezakonitosti adekvatno sakcionišu.

 

Alternativni izveštaj o stečaju Robnih kuća „Beograd“ preuzmite na: https://www.birodi.rs/wp-content/uploads/2013/10/Alternativni-izvestaj-o-stecaju-Robnih-kuca-Beograd.pdf

 

Saopštenje za javnost Biroa za društvena istraživanja povodom objavljivanja ovog izveštaja dostupno je na: https://www.birodi.rs/objavljen-alternativni-izvestaj-o-stecaju-robnih-kuca-beograd/

Share this post


Pretraži