Predstavljen prvi Alternativni antikorupcijski izveštaj

Predstavljen prvi Alternativni antikorupcijski izveštaj

Biro za društvena istraživanja danas je predstavio nalaze prvog „Alternativnog antikorupcijskog izveštaja – Borba protiv korupcije u Srbiji“ za 2012 godinu.

 

Ovim povodom u Medija Centru organizovan je Okrugli sto na temu „Kuda ide borba protiv korupcije u Srbiji?'“, kome su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva, antikorupcijskih institucija i medija.

 

Zoran Gavrilović, Direktor programa za borbu protiv korupcije, izneo je glavne nalaze ovog izveštaja: analizu aktuelnog pravnog okvira kojim je regulisana borba protiv korupcije, evaulaciju integriteta relevantnih subjekata antikorupcijske zajednice, kao i preporuke za unapređenje sistema borbe protiv korupcije.

 

Glavne nalaze izveštaja možete preuzeti ovde: Alternativni-antikorupcijski-izveštaj-2012

 

Institucija koja prema rezultatima izveštaja nosi najviši stepen antikorupcijskog integriteta jeste Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Nastojeći da propagira primere dobre prakse u borbi protiv korupcije BIRODI je ovom prilikom uručio godišnje priznanje Rodoljubu Šabiću, predstavniku ove instiucije.

 

Borba protiv korupcije u Srbiji može se poistovetiti sa narodnom poslovicom “ispravljanje krive Drine”, zbog čega je godišnje priznanje za borbu protiv korupcije upravo ilustracija ispravljene Drine – delo Slaviše Savića.

 

 

Share this post


Pretraži