Unaprediti informisanje građana pred drugi krug izbora na Kosovu

Unaprediti informisanje građana pred drugi krug izbora na Kosovu

U periodu od 3.11. do 17.11.2013. godine lokalni mediji koji pokrivaju sever Kosova su izveštavanje o izborima i (pred)izbornim radnjama sveli na „tehnički“ nivo.

 

Pratile su se posete državnih funkcionera Republike Srbije, pozivi različitih aktera da se na izbore izađe, uz smanjeno i ravnomernije predstavljanje izbornih aktera i dominantno pozitivno izveštavanje o GI „Srpska“, ali i uz suštinsko ignorisanje najvažnijih tema i događaja koji se odnose na sprovedeni izborni proces u Kosovskoj Mitrovici tokom oba izborna dana, kao i u periodu posle izbora.

 

Na dan izbora mediji su u svojim infomativnom emisijama izveštavali o aktivnostima samo dva kandidata, uz napomenu da u slučaju Krstimira Pantića nije bilo jasno da li je kandidat ili organizator izbora kao državni funkcioner.

 

Detaljnije na: https://www.birodi.rs/mediji-ignorisali-desavanja-u-kosovskoj-mirovici-obezbediti-ravnomerno-informisanje-gradana-pred-drugi-krug/

 

Preuzmite saopštenje u celosti (srpski, albanski, engleski) na: SAOPSTENJE BIRODI izvestavanje medija i drugi krug za gradon KM

Share this post


Pretraži